Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte lätt

 

 

 

att skriva från själens djup

kan vara som att stå vid stup

en så fruktansvärd smärta

det gör djävulskt ont i hjärta

 

djupt därinne i mörkan vrå

finns ingen nåd att få

ångest där slagit rot

ett ständigt hot

 

så är ångestens svarta syn

mörka himlar i skyn

helvetets portar öppna är

kom in som du är

 

ångestens svarta spöke svävar

av rädsla människan bävar

hopkrupen och kuvad ynkligt

hudens lager så skrynkligt

 

vem gett människan denna sjuka

finns ej ett redskap att bruka

ångest är livets stora plåga

varför detta kan man fråga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-18 17:57



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Gillar verkligen ditt rimmande. Kudos!
2017-10-19

    ej medlem längre
Ångestens språk ingen riktigt förstår
förrän den brukats
då jorden rämnar
golvet lutar
falluckan
öppnas

Bra gestaltat
2017-10-18

  Kungskobran VIP
Oj
det låter förskräkligt .
Texten är verkligen ångestladdad så det förslår.
Suicid risk?
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP