Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

malört



---

vardagen har ingen aning
om att metafysiken är ett helvete
nu när det är vackert väder
ställer du dig bredvid
med dina ingångna skor
och frodas på ett avstånd
som varken är behörigt
eller hör hit
strax bakom kommer fördärvet
ett närmast magiskt ögonblick
värt att notera och föra vidare
till släkt och vänner
den dåliga eftersmaken
vet varken ut eller in
likväl är du tjugotre nu
mer eller mindre lagom
så att säga i dina bästa år
du har väntat på den rätta
i kvinnor som varit helt fel
eller bara delvis
men vad gör det
du har sinne för humor
eventuellt är du inte klok
och det är i så fall någons fel
förmodligen helt och hållet ditt
du är inte ensam om passionen
även om ingen annan skulle
uttrycka den i så klara ordalag
sådana som du växer på träd
kommer varken i tid
eller har tålamod
omedelbart är du på löpsedlarna
för det är så här plötsligt det går till
då du ser henne med en annan
försöker du strypa henne
utan tvekan och på fläcken
i det avseendet är vi överens
du är hundarna som biter sig fast
de som vägrar släppa taget
jag är köttet utan skuld
bägaren som rinner över
samt det behagliga vädret

---




Fri vers av ibish
Läst 539 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-30 02:38



Bookmark and Share


  yoyyo
gillar denna text, verkligen den var riktigt bra till en början
"nu när det är vackert väder
ställer du dig bredvid
med dina ingångna skor
och frodas på ett avstånd"
de raderna gillar jag,
sedan där innan slutraderna, kunde man kortat ner lite
2006-05-30
  > Nästa text
< Föregående

ibish
ibish