Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hittegods

En nyckel på vägen
jag undrar vart den går
det är ganska säkert
att svar jag aldrig får

Kanhända den öppnar
hjärtats stängda dörr
och väcker fina känslor
någon gång från förr

Låset kanske öppnar
ett fint gammalt hus
där kärleken är stor
med värme och ljus

Kanhända ges svaret
på livets stora fråga
frihet och fred
vid evighetens låga

Har den kanske hängt
i någons sidenband
en flicka kanske gråter
i otrygghetens land

Hänglåset till cellen
där fången sitter i
kanhända går den dit
så han kan släppas fri

En nyckel på vägen
jag fann en solig dag
vart den hör hemma
är frågan som jag har

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 485 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-10-19 20:21



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Vackert skaldat om en enkel nyckel
2017-10-24

  ResenärGenomLivet VIP
Trevliga tankar och funderingar...
2017-10-21

  M.Eta
Fin reflexion om en nyckel. Dina rim är så fina att läsa!
2017-10-21

    ej medlem längre
Du skriver otroligt bra med fina rim..
2017-10-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Du är så otroligt kreativ och uppfinningsrik i dina texter! Att väva en spännande berättelse om en gammal nyckel, i fina rim, är inte alla förunnat att kunna.
2017-10-20

  stenhur VIP
Ett bra exempel på kreativ meditation inför vardagliga ting
2017-10-20

    ej medlem längre
Tycker om hur du hanterar rimmen och alla associationer som väcks om vad nyckeln kan öppna. Fint!
2017-10-20

    Dan Myrbeck
Bra skaldat
2017-10-20

    ej medlem längre
Likt en mininovell flödar orden - en historia med många frågetecken.
2017-10-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om hur många tankar en upphittad nyckel kan ge!
2017-10-20

    ej medlem längre
Riktigt bra skrivet
med liknelser i
och den gamla nyckel
associerar fint
2017-10-20

    ej medlem längre
Fint skrivet och presenterat med den fina nyckeln på bild. :-)
2017-10-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO