Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryningens löfte

Över lugn horisont
går tranornas vingslag
längtansfullt och ystert
mot frihetens salong

Kring slagna sädesfält
går höstvindar svala
en melankolisk sång
från himmelens harpa

Gulnat har löven
på björkarna i gläntan
en palett i färger
för ögonen en fröjd

Knotig ligger grenen
och bildar någons bo
kretsloppets förening
gör allt för evigt liv

Stenar ligger stilla
och andas morgonluft
tvättas av regndroppar
av gryningens löften

Vågorna ligger stilla
rimfrost på stranden
termosen vid brynet
fastfrusen och rostig

En kruka ser ljuset
när drejbordet snurrar
material från naturen
när stjärnorna slocknar

Kärleken den frodas
i obäddade sängar
gryningen sitt löfte
bärs på starka vingar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 435 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-10-24 07:02



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Vad vore vi
utan naturen
aldrig kunna ta
till den kuren...
Den Kulturen...
Nu kom vi med
med Dig på turen...

2017-10-25

  Eva Helene VIP
Du frammanar en skön och lite magisk höststämning här. Fint!
2017-10-25

    ej medlem längre
Vackert om hösten
2017-10-24

    ej medlem längre
Fin dikt om hösten..
2017-10-24

    ej medlem längre
Härlig, harmonisk höstpoesi.
2017-10-24

  M.Eta
Du skriver så vackert om fina naturupplevelser.
2017-10-24

  Nils-Robert
En dikt om hösten som för tankar om allt det vackra som snart lägger sig stilla och väntar in våren
2017-10-24

  Marita Ohlquist VIP
Varje strof har sitt budskap, tillsammans bildar de en väl sammanhängande text om vår natur!
2017-10-24

    ej medlem längre
Orden bygger en mjuk stämning som jag vill stanna kvar och njuta av - länge.
2017-10-24

  överlevaren VIP
GILLAR!
2017-10-24

  StinaJ VIP
En vacker målande beskrivning av vår natur.
2017-10-24

    ej medlem längre
Du målar med berörande ord en gryningsbild av höst, en tid i förändring med hopp om något nytt, i ett evigt kretslopp av tid.
2017-10-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Färg och must i höstvisa, med tänkvärd bottenklang.
2017-10-24

  aol
En kruka ser ljuset när drejbordet snurrar, jättebra skaldat jag gillar hela dikten så fint du färgar som en liten pärla i den grå höstdagen.
2017-10-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO