Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten? Vad den handlar om? Du har kanske inte läst den än. Fråga inte mig. Det vore mig fjärran att tycka åt dig. Det får du göra alldeles själv. Det är ungefär så pass mycket frihet du har. Allt annat är fria fantasier.


Nästan ingenting om jakt, och fiske (skäggmesen)




Svenska politiker bär sällan skägg. Inte ens kvinnor tycks ha det i dessa kretsar. Av dem som verkar utgöra kärnan i partiet på riksplanet. Ju mer en kommer ut i landet, plats utanför huvudstaden, där duggar det mera tätt med individuella drag. Men kvinnor bär sällan skägg också där. Däremot kan en kvinna i politiken stå nära en man med just skägg. Det förekommer, otroligt nog, går det att läsa i tidningen. För, hur märkligt det än kan verka, tidningen är fortfarande till salu och drar fortfarande läsare. Annars kunde en få för sig, något mera annat. En del politiker har som hobby att jaga och fiska. De sysslar en hel del med så kallat 'röstfiske'. Utöver att jaga älg, änder och medresenär på det politiska tåget. Det som drar fram på gator och torg. Fulla av ja-sägare samt sådana som inte bestämt sig än. Skall de köpa röda byxor eller gula skjortor. Kanske vita skor eller bruna sandaler? Nej, idag gäller det att vara modern och inne. Låt dem bli vilda och som en sorts vandaler. Telefoner hörs plötsligt ringa och vibrera. Men, det låter precis som... Just det, kyrkklockor. Antingen är klockan sex eller så är det bara som det ringer i öronen. Även om det sägs vara populärt med ringar litet överallt på kroppen och kanske då främst i ansiktet. Hur ofta ser du en politiker med ring i näsan? Inte ofta, men skägg har en del av dem. Ibland mer på hakan än på hjässan.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 319 gånger
Publicerad 2017-10-19 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP