Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKAM

Skam den som ger sig
skam den som visar upp smutstvätten på facebook
skam den som inte har några pengar kvar
skam den som inte visar framfötterna
SKAM den som inte orkar när hon gett allt hon har

När hon kör dig genom tunnlarna
söker efter solnedgången
den där perfekta lilla platsen

Värdig av instagram
av röda små elektroniska hjärtan
som slår av avund och ignorans'

Skam den som frossar i lathet
skam den som förtär fulkultur
skam den som bär begagnat tyg
SKAM den som går kapitalismens ärenden

När hon kravlar i kvarlevorna av sin vidriga tonårsexistens
tar vördnadsfullt hand om sina tårar
låter dem sakta rinna ner och bilda hemliga mönster
på jeansklädda knän

Hashtag throwbackthursday
jag och min bästis för sex år sedan på brunch

Drömmer om utopi, ser endast dystopi
skyfflar undan skiten
lämnar kvar en ren liten yta

Flash

Här är mitt liv
röda elektroniska hjärtan
Skam den som vill ha mer

Skam den som inte deltar

SKAM
Har du inte sett det?




Fri vers av JHessling
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-19 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JHessling
JHessling