Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repris från 1900-talet.


Hösten är het

Du samlar ord från svedda grenar.

De mognar sent
hösten är skamlöst het.

Den dunkla imman
på aspar
smakar du.
Dricker löv som darrar bakom blåsigt glas 
i dykarklockan.

Grå vind i gräs. Sträv smak i munnen.
Du får akta dig. Din hand är inte stadig.
Hösten är så het
den famnar dig ur bakhåll
medan du intet anar
skördar dina bröst som tunga frukter
från ett träd i lågor.
Enbart illusioner svalkar
- inte länge.

Besk är din tunga
besk sav djupt i kärnveden
och hösten het. 
Grönt glaset vattrat utav ålder
mellan dig och rysningen.
Du samlar ord.




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 489 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-20 00:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
känner igen den här dikten... den håller alla dagar i veckan - applåder i repris!
2017-10-20

  ULJO
Härlig hyllning till hösten. Gillas
2017-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger