Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens blomma





Höll kärlekens knopp i min famn
vit och oskuldsfull

utvecklades till en rosa blomma
lekfull och harmonisk

blev flammande röd
kärleksfull och passionerad

tappade färgen och vissnade
av ett svart svek

rötterna var allvarligt skadade
men vid liv

höll om dem med varsamma händer
längtande ny knopp




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 588 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2017-10-20 10:44



Bookmark and Share


    Havsvind
Berörande <3
2017-12-29

  Nils-Robert
Stort djup i dikten om att bli sviken
2017-10-24

  Eva Helene VIP
Vacker symbolik här!
2017-10-23

  Blått Norrsken VIP
Vilken fin förliknelse . Tur att rötterna var vid liv och att längtan efter ny kopp fanns kvar.
2017-10-22

  Ezmeralda VIP
Sorgligt och ändå vackert.
Hoppet lyser efter en ny knopp.
2017-10-22

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert och hoppfullt...
2017-10-21

    Peter Söderqvist
Kloka ord om kärlekens blomma.
Fin metafor med den nya knoppen.
2017-10-21

  överlevaren VIP
Bra ordat om kärlekens växtkraft!
2017-10-21

  Änglaögon
Mångbottnad och vacker text.

2017-10-21

  Maria Sundelin VIP
Vissa tar sig och andra är inte menade för varandra
Kramar
2017-10-20

  M.Eta
Svårt att vårda knoppen rätt så den utvecklas och sedan hålla den vid liv. En del lyckas en del misslyckas. Kärleken är inte lätt. Man måste vara två om den!
2017-10-20

  aol
Så ömt vackert skaldat,
2017-10-20

    ej medlem längre
Så fint diktat om en sorglig händelse!
2017-10-20

  Blomma-Stjärna VIP
Kärlekens blomma skadad ända ned i rötterna - varsamma händer håller och hoppas - kärlekens längtan är en ny knopp (kanske inte oskuldsvit men persika eller orange?)
bokmärker!
2017-10-20

  Gunnel Eriksson VIP
Bra berättelse med stark symbolik.
Vacker är texten.
2017-10-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande vackert diktar du om svek, som fick kärleken att sloka. Men kanske hämta ny styrka på nytt.
2017-10-20

  Poesia VIP
Vackert och ömt skaldat! <3
2017-10-20

    ej medlem längre
Så bräckligt och vackert skaldat! Jag tror att knoppen kommer tillbaka.
2017-10-20

    Dan Myrbeck
Du är dig lik -
alltid bra symbolik!
2017-10-20

  Rise Little One
Hoppas på det bästa för den nya knoppen!
2017-10-20

  Öknens Ros VIP
låt oss hoppas det finns kraft att nya knoppar kommer upp.
2017-10-20

    ej medlem längre
Ett blommande liv som svartnat vissnat - berörande och mycket vackert skaldat.
2017-10-20

    ej medlem längre
Så vackert och fyllt av hopp, trots allt.
Bokmärkes med glädje.
2017-10-20

    ej medlem längre
akta de sköra knopparna små
så de öppnar sina blå
mot solen igen

Vackert skrivet
Så fin

2017-10-20

  ULJO
Säger mycket denna text. Bokmärke
2017-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP