Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntligen

nej, nu är det inte roligt
när alla dörrar smälls igen
mitt framför ditt ansikte
när alla vänder sig bort
för att komma ifrån
den de tidigare umgicks med

paria

du är äcklig
och man kom på dig
med fingrarna 
låt oss säga i kakburken
det andra är icke rumsrent
att benämna

trots fru och barn
familjen perfekt
så var det något med dig
mörkt och defekt
som en drog

äckliga skämt
förtryck och rasism
sexism och närmanden
som utvecklades till rena
sexuella trakasserier

du tyckte det var din rätt
att varje kvinna
du attraherades av
visa henne det
handgripligen

det värsta är ändå tystnaden
som omgärdade dina förehavanden
att ingen sa ifrån av de som kunde
de som också hade makt
nej, alla lallade med
lät dig hållas

för den stjärna du var 
men du vet en stjärna kan falla
och när en stjärna faller
är fallet våldsamt och hårt
ingen tar emot
när skit faller

och alla vänder sig bort
vill inte besudlas mer
nu räcker det
var nu den man 
du påstår dig vara
ärlighet varar längst

säg förlåt
att du gjorde fel
erkänn dina övergrepp
ta skulden från dina offer
come clean

come clean










Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-20 15:16



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra text!

2017-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP