Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus och mörker

Den ena har älskar mig trofast, länge och väl.
Han är ljus som dagen och hans hjärta är av guld.
Hos honom finns inte änglar eller demoner. Hos honom är dagen som dagen är och dagen är helt enkelt som den borde vara.
Och när han väl kommer ihåg de så håller han mig länge och väl i starka armar.

Den andra har nyss korsat min väg. Motsats till dagen är han mörk och hemlighetsfull. Med ett brett leende bjuder han in mig under sina vingar. Med honom finns både himmel och helvete, han är medveten med ögonen öppna för faror, nyfiket bevakar han. Han har inget annat i åtanke än att vara nära. Han kommer ihåg. Han erbjuder sig att sitta med mina demoner. Han erbjuder sig att sitta med oss alla.

Ibland kommer ljus som ljus. Men bara ljus kan kasta skuggor i mörkret. Men i mörkret ligger faror på lur. I mörkret lurar han.




Fri vers av Gammal flaskpost
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-21 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gammal flaskpost
Gammal flaskpost