Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild från nätet


Svenskars självbild

Katarina Barrling

min älskling i media

pekar i radions GoMorronVärldens kåseri

att vi har svårt att ta till oss

den självbild över oss svenskar

som dyker upp ibland

och som senast blivit aktualiserad

genom Håkan Juholts uttalande

som Sveriges ambassadör på Island




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-22 10:22



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Kort sagt:
Svensken är övertygad
om att han är bäst på
allt och lever i den bästa
av alla världar och har
rätt att säga vad som helst
(läs: förolämpa, trampa på
andra).
Självbilden är denna
texts mening att belysa.
Vilket jag tycker framgår.


2017-10-23

  Annie b'larsson VIP
Vad jag försöker säga är, rubriken är ju "Svenskars självbild" . Sen hänvisas i texten till ett par kända namn, bl.a. H.Juholt. Men det vore tacksam om du själv skrev ner vilken självbild det handlar om, så att man kan ta direkt ställning till om det är rätt eller fel. Vad man nu tycker.

Om man skulle gissa, skulle jag tro att det handlar om att svenskars självbild är lite för dålig och att vi är mycket bättre än vi tro.
2017-10-22

  Kungskobran VIP
Maken till dåligt omdöme får man leta efter
Har du läst min dikt, ode till Juholt?
2017-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP