Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en skyddsrond


fredagskväll

Fredagkväll i Skandiahamnen
20 grader kallt snålblåst
inga båtar inne
skiftet satt och avvaktade hemgång
kantinen höll på att stänga igen

jag gick min skyddsrond som huvudskyddsombud
för hamnarbetarförbundet
plötsligt hör jag upprörda kvinnoröster
en överförfriskad man antastade tjejerna på fiket

fick tag i honom
stolar och bord flög omkring
han önskade säkert att han var någon annanstans

nu har jag dig skrek en förman
detta blir rapport för misshandel på
en arbetsplats

skriv du
'du har suttit här och inte ingripit
du har tillåtit sprit på arbetsplatsen

det blev ingen rapport
tjejerna nickade
det behövdes inte mer
dom visste var dom hade mig




Fri vers av tom boreland
Läst 493 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-22 17:44

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Det ena tog ut det andra...bra agerat!
2017-10-22
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland