Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Man ska inte åbäka sig"

Jag hade i mina yngre dar en kvinnlig arbetskamrat, bördig från Medelpad

som brukade säga: "Man ska inte åbäka sig!"

Det speglar väl den allmänna svenska attityden; att sitta still i båten och vänta på bättre väder

Jag tänker ibland på detta. Jag uttrycker ofta åsikter i olika ämnen, och lika ofta uteblir kommentarer

Nu skriver jag inte för att få applåder, utan jag skriver för att få ur mig mina tankar; men det är ändå roligt att få höra om någon sett något i det jag skrivit, eller om jag bara suttit och ritat med min penna i luften




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-22 21:19



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Det där är ett
ord som jag känner
igen mycket väl. Det
hördes förr i tiden, då
man fostrade barnen
och då när man visste
vad som är rätt och fel.
Mycket bra att du tar
upp det igen. Jag tror
att ingen kan missupp-
fatta betydelsen av
ordet och skulle så vara
ska man inte kommentera.
Det kan vara en orsak till
att kommentarerna uteblir.
2017-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP