Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dumsnut och Lilla Darling

 

Lilla darling var så kärlekskrank 
kärleken var vanvettig 
men det var som om ingen av dem hade något val 
omgivningen förmanade, höll tal 
ett konstaterat kaos 
gjorde släkten kallsvettig 
fartbulor som gevärskulor 
tillfälligt förlamade tog de paus

Dumsnut med sin stora trut 
grodor och godis 
han sjöng arior under hennes balkong 
mitt i mörka natten 
rätt romantisk sång 
med stulna rosor från rabatten 
rock’n roll snubben från Stadspuben 
de ville att de skulle vara de två

Deras passion tog sig ny ton 
femtioelva försök med flytt 
det kunde behövas något nytt 
lilla darling jobbade som ett jehu 
ville visa upp sig som slottsfru 
drömde dagdrömmar 
rustade rivningshotade råttbon 
tråcklade tålmodigt alla sömmar

Dumsnut svek i halvlek 
drog till nån krog 
satt i sitt elfenbenstorn 
degade och drack 
fattade inte ett smack 
när lilla darling blev ding 
och med diaboliska horn 
kastade iväg sin ring

Från rosenrött i rännstenen 
till hopplöst hat 
frätande på själarna som syra 
lilla darling, dessutom pank 
bara hispan har gratis hyra 
destruktiv dynamik
lilla darling fick nog 
satt och funderade i en skog

Deras snurr 
var rysk roulette 
två tok som ville vara ett 
under en och samma sänghimmel 
men i allt vimmel 
delades staden i två läger 
släktkrig står och väger 
utvägen är det bara hon som äger

Tänker ta klivet ut från livet 
kryddar sin middagsmat 
ser ut som snö på hennes fat 
dumsnut står inte ut en minut utan rödtjut 
mungiporna fradgar sig 
de delar svart i olika färg 
och darling är sig inte lik 
hon är askgrå, läpparna lila

Han bokstaverar, men vill inte förstå 
a-r-s-e-n-i-k

De var ett radarpar 
Gültzauuddens Romeo och Julia 
rännstenens Roffe och Juno




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-10-23 22:55



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Olidligt bra skrivet! Wow!
2017-11-08

    ej medlem längre
Magi du är och cool text och allt du bollar in och ut orden är ord dina skitsnyggt!
2017-11-03

  aol
Så dramatiskt bra skaldat vilka bilder jag får,
2017-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Stor dramatik, som scener ur en film!
2017-10-25

    ej medlem längre
Dramatisk kärlek! Fint förmedlat med både humor och allvar!
2017-10-25

  Blomma-Stjärna VIP
ja, se nutidens Romeo och Julia
- rännstenens Roffe och Juno

en romantisk tragedi
med komedisk spets!
2017-10-25

  i af apa
Vilken dramatik!! Sätt upp pjäsen på Stadsteatern, jag menar det!
2017-10-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Svart humor, klädd i färggranna metaforer, med din alldeles egna underbara skrivstil! Vilken berättelse!
2017-10-24

    Sefarge VIP
Humor klösaktig
Tragedikomedi
Med egensinnig
Spets!
;}

2017-10-23
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP