Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havamal



Ej något särskilt
som kunnat öppna upp
Tystnadens Ekbacke

Där han suttit på en sten
och funderat

som han gjort sedan barnsben
bredvid sin favorit ek

Härifrån hade Vikingar
skurit plank och bräder
från Ekens träd

Och sedan seglat Marknads
och Krigarfärder ända ner
mot Kaspiska havet. ..


Ej något särskilt
som kunnat öppna upp
Dimman i Oktoberdagen

Och Gässflocken
att sväva vidare

Kacklande

Men med legendernas seende
öga,

fortfarande levande i nuet.

















Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-25 00:22



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Stämningsfullt och filosofiskt.
2017-10-26

    Shush
underbara sista rader.
2017-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP