Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst

Ett ljudlöst trettiotonståg
med rostbruna godsvagnar
drar med sig den sirliga grönskan
av ungflicksskratt och hopplasteg
genom en skog av granar
kallregn och gammelhosta

Ett obevekligt RC-lok tuggar
mörker och tystnad
följer rälsen mot
atlantstormar
saltvattendränage
och frusen blåmjölk

Den tunga leriga jorden
söker lovikatröst
bland sjunkna ekor
och ruttnande sommarstugor

Kalhyggena och torrkvistarna
står glesa i väntan
på nästa attack
av män med processmaskiner

Vid varje undantagsväg
syns resterna av kalibrerad girighet
en nedfälld vägbom
några nedtrampade tomburkar
blå presenningar och tomma dieseldunkar

Blåbärs-Putte och tomtebobarnen
flyr längs upptrampade djurstigar
och bedövande motorvägar
bakom kulisserna till Astrid Lindgrens värld

Snart skall frosten förlåta
denna tunga väntan
bland makadam och rotvältsrötter
till ett klirrande kristalllandskap
av nya förväntningar





Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-24 02:44



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa vad gör vi med vår skog...tänker jag när jag läser. Mycket bilder frammanas. Du skriver så jag ser allt framför mig. sparas!
2017-10-26

  Blomma-Stjärna VIP

kalibrerad girighet
kalhyggen
och trettiotons lok
svarar inte på tomtebobarn
ekor och sommarstugor
med annat än likgiltighet
- men när frosten skapar ett land
av klirrande kristall
föds nya förväntningar

- bra och viktig
nutidspoesi

2017-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tänkvärd text om olika miljöer!
2017-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP