Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och nu kan jag inte säga hans namn utan att le

Hans ben slingrar sig runt mina fötter när vi sitter mittemot varandra på en bar. Våra vänner är runtomkring och ingen har någon aning. Jag har svårt att lyssna på samtalsämnena för han betraktar mig i ögonvrån. Jag tänker på imorses, igår, kvällen innan det. Förra veckan.
På hur vi somnade så nära och vaknade så nära och att han låg kvar i sängen trots att han var sen till jobbet. På hur vi har varit vänner så länge men över en natt blev allt annorlunda. Jag tänker på när vi handlade frukost på ica och min hand nuddade hans och det kändes som en blixt genom kroppen. Jag tänker på hur vi kramas mot min köksbänk medan kaffet kokar och att han luktar magiskt hela tiden. Jag tänker på hur det känns i bröstkorgen när han säger att han vill veta allt om mig, att jag är något alldeles särskilt.
-Du har något Lisa, det är något med dig.


Jag får stoppa en impuls att sträcka mig över bordet och känna på hans axel, tänder en cigarett istället
och han ler för han förstår alltsammans.




Fri vers av inatt
Läst 469 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-10-28 15:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det låter som om att ni tycker om varandra.
2017-10-29

  Bjarne Nordbö
Älskar dessa nerslag i en stund som gör att allt står stilla. Snyggt fångat.
2017-10-28
  > Nästa text
< Föregående

inatt
inatt