Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På livets hav





Seglade omkring på livets hav
himmelen var blå, vinden gynnsam

en oväntat blixtnedslag
brände mina segel

förlorade styrförmågan
drev omkring dit vindar och vågor bar

omtumlad nådde jag en läkande hamn
samlade mod och kraft

skaffade nya segel
gav mig ut på havet igen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 729 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2017-10-24 12:06



Bookmark and Share


  Sanna i badet VIP
Härligt hoppfull! Nya segel och nytt att upptäcka
2017-10-25

  Eva Helene VIP
Kloka ord i en mycket vacker symbolisk text. Så fint!
2017-10-25

  StinaJ VIP
Livskraft och styrka, kraftfullt förmedlat i ord.
2017-10-24

  Maria Sundelin VIP
Vågar vi inget kan vi heller inget vinna.
Kramar
2017-10-24

    ej medlem längre
Livets seglats bjuder på mycket, allt ifrån blå, blå himlar och vatten, men också stormar och blixtnedslag. Därför är våra olika, trygga och läkande hamnar samt famnar av största vikt. :-)
2017-10-24

    Peter Söderqvist
Som om motgångar kunde stoppa livet.
Du skriver så bra om mänsklig utsatthet.
2017-10-24

  Olof Lagerhorn VIP
Starka och innerliga bilder om vad det är att leva.
2017-10-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Livet är inte alltid snällt. Men är ändå det käraste, det endaste vi har. Så vi försöker att söka läkedom för det onda. Du skriver så klokt om detta.
2017-10-24

  M.Eta
Så fint skrivet om konsten att komma igen efter livets törnar.
2017-10-24

  Nils-Robert
Så livsbejakande och om att aldrig ge upp
2017-10-24

    ej medlem längre
På livets resa får man sig sina törnar, men resan måste fortsätta. Man får hitta styrkan. Med väl vald symbolik och livsvisdom skriver du.
2017-10-24

    ej medlem längre
Att samla kraft och mod att sätta nya segel är vad livet ibland handlar om.
En text med stort och viktigt budskap - tack.
2017-10-24

  ULJO
Taget ur ett stycka av livet. Sådana är vi människor, vill försöka igen.
2017-10-24

  Öknens Ros VIP
På livets hav kan det ibland storma, bra då man nya segel kan skaffa.
2017-10-24

  överlevaren VIP
Känslosam inre resa....
2017-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP