Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skalman äter middag

Skalman vaknade från sin tupplur och gick in i sitt vidunderliga kök och plockade fram en trave med pannkakor ur kylskåpet, en hög trave som Bamses farmor tillagat åt honom. Han var duktigt hungrig mina bröder och systrar och kunde knappt bärga sig från att tugga i sig den där saftiga traven med läckra pannkisar, smack smack.
Han ställde ner tallriken på matbordet och slog sig ner bröder. Så började han krubba. Tyckte att det var lite torrt så han tog fram en burk med hallonsylt och öppnade den. Då insåg han att han inte hade någon sked, så han sträckte in sin sköldpaddshand i skalet för att leta upp en. Men vad han fick ut var allt annat än en sked. Han höll i ett stort vitt hus som såg riktigt lyxigt ut bröder och han kunde höra massa upprörda skrikande röster därinne. En av dem ropade "I de förenta staternas namn sätt ner oss igen!" Skalman förstod inte alls mycket av det där utan la bara tillbaka huset inuti sitt skal och fortsatte leta efter en sked. Den här gången fick han ut ett rektangulärt föremål med någon form av display som visade typ bilder och sånt i den stilen. På baksidan fanns en symbol. Ett äpple som någon tagit en tugga av. Skalman rynkade fundersamt sin panna, la tillbaka det besynnerliga föremålet i skalet, suckade djupt och fortsatte äta sina pannkisar utan sylt.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 446 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-10-24 14:59



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Det var nu tur för oss att Skalman la tillbaka det Vita huset, för tänk om Trumpen vaknat och börjat trycka vilt på alla röda knappar han i egenskap av pressa kunde komma åt - VI hade drabbats av en svart atomvinter med utegångsförbud året runt :(
2017-10-26

  Onomatoprofet VIP
Symboler, symboler
Metaforer
2017-10-25

    ej medlem längre
Du har ett mycket väl sammanhållet språk och visst vill man ibland verkligen göra som Skalman. Han är både uppfinningsrik och klok ändå. Varför låta USA påverka oss så? Men sylten... :)
2017-10-25

    ej medlem längre
Språket är så levande att bokstäverna hoppar ut på mitt databord och börjar prata med mej. Hela dikten andas värme och du skriver verkligen med glimten i ögat. Superbra Jocke!! 11/10
2017-10-25

  henke_r
Helt rätt! Undanträng den amerikanska kulturimperialismen så gott det går:) I vanlig ordning bjuder du på din gränslös fantasi.
2017-10-24

    ej medlem längre
Jag tänker att en ung arg man skrivit det här. Eller i vanmakt över tolkningsföreträde. Ja, det är svårt med US, men jag tycker Skalman gör rätt i att bara stoppa tillbaka och fortsätta äta pannkakor. Lagom avvägd uppmärksamhet.
2017-10-24

  stenhur VIP
Typiskt Apple att försöka placera sina produkter överallt
2017-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt