Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fritt efter Taube väldigt fritt


Så skimrande var aldrig kravet

Så skimrande var aldrig havet

- och i media presenterades kravet

om riksrevisionens översyn

av statliga myndigheters upphandlingsrutiner.

 

Själv kokar jag diktgröt på tankegryn

och lika delar lagom lösa boliner.

 

Jag blandar dock ej mitt kaffe med Kron

ty idag är det få som vet vad det är.

Logik och sanning är slitstarka don

men så vitt jag kan se saknas de här,

liksom i media och politik.

Den ena dagen är den andras lik.

Ty tiden dör bort medan den går

och allt är förbi inom några år.

 

Då är det skönt att statlig upphandling sker

enligt lagen och på korrekta manér,

ty så skimrande var aldrig havet

som när lyrikinspektionen ställde kravet

om rim och reson 

för att uppnå något slags fason

på en räcka bokstävlar.

 




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-25 04:09



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint flyt om ett aktuellt ämmne
tack
2017-10-25

    Shush
mycket bra. en text som testar både det känslomässiga och det logiska sinnet.

du ska ha ros för din uppfinningsrikedom.
2017-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP