Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrivarkurs

Jag har samlat mina viktigaste kunskaper
i en öppen brödrost
och bär med mig den
till pantbanken
i hoppfylld förtröstan

Hur kan jag röra mig i detta landskap
mellan sköra knoppar av blygsel
nykläckta tunnskalsägg
obevekliga tallar
och dystra gammelmansberg

Stövlarna blir antingen
för grova och hårda
eller alldeles för mjuka
Pincetten för stor
yxan för klen

Min väg är den andra vägen
Din väg blir också min
Vår väg går genom dimman







Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-10-25 04:33



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Skön beskrivning!
2017-10-26

  Minkki VIP
instämmer, inte lätt att veta var man ska sätta ner foten utan att såra sig själv eller andra.. bra text, lite annorlunda. Särskilt gillar jag här i dimman "pincetten för stor, yxan för klen" ett evigt dilemma tycks det mig.
2017-10-25

  Anya VIP
Gillar gammelmansberg. Fast i mitt fall gammelkvinnoberg.

fina metaforer. Jaa sannerligen...vägen går genom dimman.
2017-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP