Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eld

jag ser dig

hur det som brustit sakta faller av

lerskärvorna

vassa

solblekta

samlas i dina händer

 

ser allt som ligger där

sorgen och tårarna

formade -

likt en båge över kvällshimlen

plötsligt dirigerar du

tårarnas ljud

blir en hymn

en famn, en källa

jag ser dig

resa dig ur skuggstoften

i rökens milda dimma står du stolt

med händerna

fria

 

 




Fri vers av Zachrisdotter
Läst 484 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-10-25 14:24



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Känner varje strof träffa... Så rent vackert språk du har!
2017-11-09

  Goraxy 89 Orion VIP
Verkligen vackert och upplyftande bilder i den här dikten - man blir bara så berörd av skildringen av hur människosjälen (anden) reser sig över sorger och konkurser till nya andliga höjder:
"tårarnas ljud/ blir en hymn/
en famn, en källa"

Mycket bra (bokmärker denna)
2017-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Zachrisdotter
Zachrisdotter