Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemsökt



Tomhetsterrorn är påkopplat. Att vända blad kommer aldrig att vara nog.
Med blixtens hastighet slungas du tillbaka i tid, i frånvaron av förlåtelsens ord och försoningens verktyg. Automatpiloten har gjort sitt jobb, snabbt och effektivt, agerat på triggers du inte kände till. Du har varit här förut, på platsen du känner bäst, som du fruktar och avskyr mest. Det närmaste blir det mest främmande.
Iklädd sorgens mantel och smärtans kofta vandrar du i ruiner, likt en olycklig immigrant i ensamhetens hamn. Hus bygget med Tors hammare och misstillitens spikar vill alltid falla, lätt som korthuset i vinden, av ord som landar fel. De djupaste såren görs inte av de skarpaste knivarna, utan av lögner, bedrag och distans. Efterfrågade ord har inget värde, tiggd uppmärksamhet ingen mening. Så bekant, ensamhetens doft. Ingen åldrande man att fly till, redo att servera söta desserter tillsammans med tröstande ord vid ett slitet matbord. Ingen tillbedjande hund vid dina fötter, med snälla ögon som ser in i din själ. Ingen plats att fly, annan än dig själv. Bara du, bunden att andas ut gårdagen och andas in morgondagen. I tillit till livet. I tillit till Dig.


©Kristin Oladatter




Fri vers (Fri form) av Kristin Oladatter
Läst 385 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-10-25 15:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din berörande text kan även härröra sig från barndomen då vi skyddslösa saknar handen i stunden.
Vi kan utgå från olika resonemang, då vi tolkar en text. :)
2017-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Blir berörd av din text!

Fastnade speciellt för

"De djupaste såren görs inte av de skarpaste knivarna, utan av lögner,bedrag och distans"

Såren av knivarna läker tämligen fort, såren av lögner, bedrag och distans läker sakta, mycket sakta, om än någonsin.
2017-10-25

    ej medlem längre
Märkligt resonemang här. Jag har alltid litat på mig själv och min instinkt.
Vi föds ensamma och dör ensamma. Finns det någon värre ensamhet än den då man är två och olika?
Tystnaden klär väggarna med döda ord.
Dessutom har en älskad vän jag bryr,
dör han bryr jag mig ingen.
Det är ju så att hitta någon att leva med är lätt, men att hitta någon man inte kan leva utan DET är svårt!

Kärleksfulla kramar <3


2017-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Kristin Oladatter
Kristin Oladatter