Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förkyld sen fyra veckor och urless


Höststämning


Jag traskar kring i mollstämd trakt
har tappat frö och äring
min sanning någon vederlagt
och vilse även bäring

Den skörd som fordom syntes god
försvann i livets mylla
så ökentorr och karg min nod -
jag tror jag tar en fylla

Men inombords en envis röst
till bättre värv mig kallar
så fastän kulet grå är höst
jag skippar snaps och pallar

väl än att fixa till ett verk
som lätt hos dig kan värka
och kanske letar sig ur särk
och ljusets nod kan märka





Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-25 16:33



Bookmark and Share


  aol
Väl fångat, krya på dej,
2017-11-06

  Syrran77
Krya på dig! Fint rimmat i moll.
2017-10-25

  ULJO
Då kan det ju vara bra att pigga upp sig med att skriva en dikt. Bra dessutom.
2017-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP