Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodflod

 

Det är nog höst

när böndernas vita rundlar

lagt sig under molnen

som kliver in från väster

med salta hav

i sydvästens fickor

 

det är nog dag

när jag går över dörrens tröskel

och möts av ljus

som växer ur skogarna

och av en doft

av nattens förångade is

 

och kanske är det tid

att gå och gå längs fågelsträcken

att se det som finns att se

när aplarna viskar farväl

för sin vinter

i rötternas svarta salar

 

att gå och gå

och söka älven därnere

eller berget där drakmännen flyger

när solen åter bränner

i vårtid och i stunder

när grodorna kväker i gyttjan

 

 

Ingenting vet jag

och ingenting kan jag

mer än att vara

den som är i denna värld

för att känna pulsen slå

mot dolda ådrors stränder

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-26 08:46



Bookmark and Share


  Boneyfrank VIP
Riktigt läsvärd
2017-10-26

  Den skrivande tysta
Storslaget. Svårslaget.
2017-10-26

    ej medlem längre
Du skriver på ett spännande och medryckande sätt. Nu har jag också varit ute i Guds natur och sett saker Du redan pekat ut men som jag tidigare missat. Du är på väg mot något stort. Kan det vara Nobelpriset månne??
2017-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP