Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omläsning och åter omläsning.


Omläsning!

Ungdomens källa i byte av visdom.


Vorrei...

Stig av din ungdoms livscykel.
Bemästra ett byte, din ungdom
mot min livserfarenhet, mognaden,
skänk mig din egen källas ungdom.

Vorrei… – jag vill göra ett byte där
du får överta allt jag samlat på mig
under mitt liv till fromma för dig.
Mitt liv ska tömmas på erfarenhet.
Det är bara din ungdom jag önskar.
Ett byte…

Min själ och mitt hjärta behåller jag,
men min visdom får du mot livet -
Livets källa, outgrundligt djup utan
att skönja någon botten.

Visdomen bär du med dig i alla
tider – använd den efter samvetet.
Att skänka mig din ungdom är det
största du kan göra – skänk mig liv.

Rädd – mycket rädd!




Prosa av Johanne Rydgren Rilje
Läst 286 gånger
Publicerad 2017-10-26 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje