Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen

Det går en stig i själen
som leder till ditt hus
jag famlar i mörkret
och följer nattens ljus

Den vägen är krokig
på ett naturligt sätt
jag följer våra minnen
som alltid leder rätt

Den sommaren i parken
blev livet som en dans
jag mötte dig vid bänken
den skönaste som fanns

Du var en ljuvlig varelse
så vacker som en dröm
tillgiven och oskuldsfull
så kärleksfull och öm

Vi fann en liten fågel
död med vingen bräckt
jag smekte dina händer
som du till livet väckt

Vi vandrade bland ekar
och tog allting med ro
din kärlek fick betydelse
på drömmens sköra bro

På vägen genom parken
vi språkade om livet
kanhända föddes kärlek
så insiktsfullt och givet

Mot himmelen den flög
fri och utan smärta
den fågeln bar din själ
och fyller nu mitt hjärta

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 646 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-11-15 14:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackra och kärleksfulla minnen...
2017-11-18

  Eva Langrath VIP
Flygande kärleksfulla rader på fint rim
2017-11-16

  Stanley Rydell
Som Calvino sagt: Lätt som en fågel, inte som en fjäder. Vacker dikt med dubbelbottnat starkt slut
2017-11-16

  Lars Hedlin
Stor fin passion i dina rader som berör ens inre!
2017-11-16

  överlevaren VIP
Underbara rader, bravo!
2017-11-16

  M.Eta
Vackra ord om svunnen kärlek!
2017-11-16

  Ingrid Trolle
Underbara ord om den unga
kärleksupplevelsen. Vackra
minnen från den vackra parken.
Tack för att vi fick ta del!
2017-11-15

    ej medlem längre
Så vackert och berörande skrivet!

2017-11-15

  Nils-Robert
Så himla fina rader om kärlek. Ger bilder i mitt innre
2017-11-15

  Eva Helene VIP
Ömsint och vackert!
2017-11-15

    ej medlem längre
Så vackert!
2017-11-15

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst vacker och berörande text!
Fantastiskt avslut, blir lite blank i ögonen.
2017-11-15

    ej medlem längre
Stämningsmättade ord som känns vackra ända in i själen.
2017-11-15

  Stay Golden
OH HOW DARLIIING! <3

Love the park, love it, because it's always free- just like real love.
2017-11-15

    Lars J
Rim och kärlek det är väl vad poesi handlar om egentligen :D
2017-11-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO