Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaggvisa

Sov du lilla sippa
lugnt vid dikesren
vyssad utav vinden
natten den blir sen

Slumra lilla stjärna
där i himlens hamn
vintergatans vänner
tar dig i sin famn

Sov du lilla fågel
vaggad lugnt till ro
kärleken är säker
i ditt trygga bo

Vila där vid bryggan
båt med vita segel
vattnet är så lugnt
nästan som en spegel

Sov du lilla snöboll
där vid lyktan blott
natten den är ljuvlig
och sömnen du fått

Sov du lilla barn
och dröm så skönt
om ängarna och solen
och gräset så grönt

Sov du lilla träd
med dina vackra blad
fridfullheten råder
över land och stad

Sov på vita lakan
du man och kvinna
om ni söker kärlek
ni lyckan ska finna

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 340 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-10-27 06:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Med fin känsla för rim och rytm bäddar du in läsaren i ett mjukt trösterikt täcke!
2017-10-28

    ej medlem längre
Skön vaggvisa. :-)
2017-10-27

  Eva Helene VIP
Som en vaggvisa, mjuk och rogivande.
2017-10-27

    ej medlem längre
så finstämt och vackert
att nynna till ro
2017-10-27

    ej medlem längre
Mjuka och vackra faller dina ord och vaggar oss till ro..
2017-10-27

  lodjuret/seglare VIP
Roligt med ständig ström av texter på rim. Bara dess ämnen som skiftar. Tröstar gott, stort som smått.
2017-10-27

  Marita Ohlquist VIP
Finstämd och rogivande text!
Väl skaldat.
2017-10-27

    ej medlem längre
Låter dina ord nynna mig till vila och ro - tack!
2017-10-27

  M.Eta
Att bli önskad sov så gott ger ro inför
insomnandet. Fint!
2017-10-27

  aol
Vackert ömt skaldat man vaggas mjukt till ro i din dikt,
2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO