Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rörelser

Det finns stora ofrånkomliga rörelser här i världen
som
kontinentalplattornas obevekliga förskjutningar
som bergskedjeveckningarnas
som jordens eliptiska bana runt solen
som rotationen och axelns vaggande lutning
klimatets pendlande mellan istid och hetta
havsytans ständiga nivåvariation
tidvattnets
som passaders och golfströmmars färder

Som de verkliga fysiska storheterna genom evigheten är de

Sen
finns de ynkligas, de fegas rörelser
rasisternas, de obildades, de ociviliserades
Deras marscherande, stöveltrampande genom ohistorien
skämmer ut hela mänskligheten

De är inga storheter
de är som dålig andedräkt
ohyra
som en fjärt i universum
som småheter

är de




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-26 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP