Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herrn och dropptorkande damen


En kvinna sitter till synes ensam vid ett bord på restaurangen och herrn går fram.

- Får en sätta sig ner ett slag?
- Väl bekomme, svarade kvinnan i ett något frånvarande tonfall.
- Visst, visade jag väl korttricket förra gången, försökte han.
- Har inge minne att vi träffats.
- Flåt. Du påminde så om henne.

Mannen drog en ruter som blev klöver, försvann, och viceversa konster i den vägen. Och hon skickade honom beslöjade blickar. Intressant, men avig donna, tänkte han.

- Så du har redan ätit? fortsatte han.
- Jag är i allafall inte ute i ogjort väder och har inte beställt eller heller tänkt, svarade hon med fortsatt undfallande ton.
- Äta brukar ju de flesta, tyckte herrn.
- Jag är här av samma orsak som du, sa hon.
- Men jag är inte här för en speciell orsak.
- Just det. Passar bara på att dropptorka själen. Lokalen här har lämplig belysning, sa hon.
- Å, jag förstår, sa han.
- Nej, det gör du nog inte. Men tack för ljusinsläppet, sa kvinnan.

Och mannen tappade talföret. Stegade förbryllad ut från lokalen.




Prosa (Kortnovell) av BenGust VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-26 18:40



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En lite annorlunda underfundig historia.
2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP