Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
låt oss dansa för evigt


Höstdans

vi möts en blåsig höstkväll
jag ser din vackra skugga
du bär en väska i din hand
som tiderna varit tunga 

jag undrar minns du dagar
då innan vardag vaknat
när solen sken genom nätter
och vindarna sjöng i löven... 

Under en stjärnklar himmel
står en ensam cykel kvar
vilset lutad mot ett träd
under en stjärnklar himmel
ligger ungdomen utslängd
spridd bland förmultnande löv

lämna din väska så stjäl vi cykeln
vi cyklar ut i skogen
håll dina armar om min midja
ikväll är jag dig trogen

här famlar löven
i elljusets sken
här faller mörkret
över en frostbiten scen
här vilar minnet
likt en mossbeklädd sten...

jag ber dig ta mitt förslag   
vi lämnar gråhetens stad
glöm lån och amorteringskrav
och nyheternas dystra slag  

följ mig bort från vardagen
möt mig i en nattlig skog
vi cyklar i lyckliga minnen
där vår grönskande kärlek log...

under en stjärnklar himmel
möter blickarna trohet
en seger i enkelhet
Under en stjärnklar himmel
dansar ungdomens minnen
likt höstens fallande löv

lämna din väska så stjäl vi cykeln
vi cyklar ut i skogen
håll dina armar om min midja
ikväll är jag dig trogen

här sjunger löven
i elljusets sken
här spelar mörkret
över en frostbiten scen
här vilar minnet
likt en mossbeklädd sten...

jag kysser dig till livet
i lyktors ensliga sken
känn vårens levande kärlek  
som en vind bland yrande löv

jag möter dina ögon
de speglar höstens längtan 
låt oss dansa en höstlig dans 
som månsken bland gulnande blad...

under en stjärnklar himmel
andas elljusspåret en 
föråldrad modernitet
under en stjärnklar himmel
följer vi evigheten
till en värld vi redan vet

lämna din väska så stjäl vi cykeln
vi cyklar ut i skogen
håll dina armar om min midja
ikväll är jag dig trogen

här dansar löven
i elljusets sken
här skimrar mörkret
över en frostbiten scen
här vilar minnet
likt en mossbeklädd sten...

© Peter Söderqvist




Fri vers (Fri form) av Peter Söderqvist
Läst 441 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-10-27 07:51



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vilken vacker dikt, så full av längtan, minnen och hopp.Berör.
Jag tycker om hur du skriver.
2017-12-01

  LillaLovis
En underbar rytm och många bevingade meningar som dröjde sig kvar.
2017-11-22

    ej medlem längre
Snyggt..
2017-10-27

    ej medlem längre
Vacker och melodisk text
och känslor inramade av
de vackra löven

Solsken i denna fina

2017-10-27

  Marita Ohlquist VIP
Fin text med tankar och känslor i naturens famn!
2017-10-27

    ej medlem längre
Fin!
2017-10-27

  Syrran77
Känns som det finns en melodi bakom orden. Jag förflyttades ut i en skimrande höstskog! Jättefin!
2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist