Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom tysta gränder och marknära stjärnehav

Vi går genom tysta gränder,
Mörk är ännu vår stad
Ingen gryning vid horisonten.
På gatorna glimma lampor rad på rad,
ett marknära stjärnehav

I ett träd på vår gård,
en ensam liten fågel
sitter vid stjärnans sken,
och hälsar oss:
God morgon, trötta pilgrim!
Det blir nog en fin dag.
Kom, lyssna till min sång.
Den är till dig!
Du är, liksom jag,
en skapelse av mästarns hand.
Inte ens Michelangelo i all sin glans
skapat sådant mästerverk.
Lyssna till min melodi.
Inte ens Vivaldi eller Mozart
kunde skapa sådan symfoni.

Ingen stjärna på himlen syns,
men en strimma ljus går opp
vid himlens rand
talar om ljus och om hopp.

I en vild glädjedans
Stundar storm och höst
Marken skimrar av pärlig dagg
och bladguldsglans

Med gyllne ton och sprakande passion
älskar naturen med lust
Guld vars enda syfte är att
skruda vår jord med skönhet
inför vinterns mjuka stillhet!

Den lilla fågeln kvittrar glatt:
Detta är för dig!
Kärlek utan gräns.
Skapad i yster eufori.

Jag stannar stilla
dricker en bägare
passionerad, krispig höst
Så vandrar vi vidare,
min hund och jag





Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-27 08:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo ! Roligt hunden mår bra också
2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion