Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina fötter




trippar i skor
med höga klackar
när vägen är jämn
och lätt att gå


stapplar i skor
med stadiga sulor
när vägen är ojämn
och svår att gå


på livets vägar
vi alla går
ibland är den lätt
ibland är den svår




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2017-10-27 11:16



Bookmark and Share


  Fulbergarn
allt för ofta har jag valt fel skor ,men jag lär mig
2017-11-14

    Linda Hjelm
Precis så är livet. Du skriver så fint Marita
2017-11-05

  StinaJ VIP
Kloka ord att ta med sig på livets väg.
2017-10-31

  Karina"Kia"
Smart tankar du uppnår i texten.. Smart och klok!
2017-10-30

  Minona
Så himla bra!
2017-10-29

  Gunnel Eriksson VIP
Att välja skor efter terrängen är
alltid bra. Tanken är också utmärkt
som metafor.
2017-10-29

  Nils-Robert
Härlig dikt med metaforer som speglar livet
2017-10-28

  Maria Sundelin VIP
Sant, tycker ibland att det känns tvärtemot vad du skriver. Att när det är svårt är det som om vi hade sämre skor också.
Kramar
2017-10-28

    ej medlem längre
Mycket klokt
och vackert skrivet
om vår vandring
genom livet
2017-10-27

    ej medlem längre
Som alltid är du skicklig på att hitta essensen i symbolik. Visst är vägen ibland lätt, ibland svår. Vilken tur att människan är väldigt anpassningsbar. Jag tror att det kan vara just stapplandet, med eller utan klackar, som man lär sig något av.
2017-10-27

  Eva Helene VIP
Ja, känns igen - med både humor och visdom skrivet!
2017-10-27

    Peter Söderqvist
Tänkvärda rader om vår vandring.k
2017-10-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och tänkvärt, om att anpassa sig efter omständigheterna i livet.
2017-10-27

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla bilder kring hur vi förhåller oss till livets skiftande väglag.
2017-10-27

  aol
Så sann tydlig text särskilt sista versen.
2017-10-27

    ej medlem längre
Så tänkvärt och finurligt skrivet! En väldigt fin text. Jag känner igen mig, och i min läsning säger texten att även om man har fotriktiga skor behöver man inte gå stadigt. Även om man har alla förutsättningar för att må bra, kan det hända att man istället stapplar fram och har svårt att se ljuset i tillvaron.

2017-10-27

  Peter G VIP
det gäller att ha rätt skor och inte vara rädd för att byta då underlaget på livets väg sannerligen varierar!

Jordnära och fint!
2017-10-27

  ULJO
Så tydlig din text. Man klär sig efter förutsättningarna som råde. Inte alla handlar så klokt tyvärr.
2017-10-27

    ej medlem längre
Livet består nästan alltid av att vi anpassar oss efter hur stigen för dagen ser ut.
Så fint du bygger dina ord till en djup och klok text.

2017-10-27

    ej medlem längre
skor anpassar vi efter väder
och även bilen får nya kläder


2017-10-27

  Öknens Ros VIP
och jag som stadigt måste gå
kan ej ha klackar på
det smärtar så
att gå på tå
2017-10-27

  Niliboy
Va trevligt!
2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP