Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ibland

 

 

 

ibland kan jag drömma

att jag hör steg

lyssnar jag in

i drömmen

kan jag höra en stämma

 

ibland kan jag drömma

att jag befinner mig i samtal

 

för att inse

drömmens

slag

 

varvid

spejarstenen sade

dina mattade ögon baddar jag med kristalljus

blå drömmande toner

det röda

har du till fullo

saknaden av blå är dina tårar

 

 

och jag

 

ser guldlöv

så stilla så lugnt falla

en form av snö

detta mjuka

detta tysta

in i stillhet

jag kan inte annat än önska

bladen vore mina tankar

 

förädlade in till befrielse




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 487 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-10-27 19:01



Bookmark and Share


  Aisha VIP
"jag kan inte annat än önska
bladen vore mina tankar"
..det är fint, naturlyriskt och vem vet....så kanske det är...
tycker om!
Aisha
2017-11-01

  Johan Strömstedt
Försiktigt vandrar du fram. Din text berör med ett fint gehör.
2017-10-29

    ej medlem längre
Mjuk och full av längtan är rösten i texten och näthinnan fylls av de otroligt talande drömbilder du skapar. Fantastisk lyrik, så fulländad i uttryck och känsla!
2017-10-29

    ej medlem längre
melankolisk, längtansfull, outsägligt vacker skapelse!

..sista versen bland det bästa jag läst här på Po.bokningen är bara så Självklar!!
2017-10-29

  Yrre VIP
Underbart varma är orden dina!
2017-10-28

  Goraxy 89 Orion VIP
Den (dikten) Är bara så hisnande Visuell och Stark att man faller i stum förundran !!!
Gillar Gillar Gillar
2017-10-28

  flygia
Vackert skfivet. Jag tror det handlar om sorg. Jag läser den som uttryck för sorg.
Den påverkar mig starkt.
2017-10-28

    jesse james
Vackert/JJ.
2017-10-27

  Staffan Nilsson
Den absolut ensammaste text jag har läst.
Vackert gestaltat.
2017-10-27

  AnnaMariaS
Tonen är underbart drömsk. :)
2017-10-27

  Ulf D VIP
Ett fint fynd "spejarstenen" här, tack!
2017-10-27

    Sefarge VIP
Njutbara varma
Skapelseord i
Höstmörkrets
Kyla.Tack!

2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser