Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart är vi svanar.

svanen
vit oval mot mörk ishimmel

blinkar upp mot ytan
hej svanar
Jo vi är omlindade av den goda viljan

skallrar vi tänder i takt?
ingen kan ta oss här i vaken av kreativt utanförskap

irr pirr snorklar hundarna genom sovande vatten
visorna som sjungs under ytan är grandiosa
överlever inte mötet med stora hundlogiken

stjärnhimlen är stygg
bänder upp min mun
lägger sina högre syften som en tuggtrasa mellan mina mjuka tänder
vill göra mig till sin lilla ponny

jag känner det iskalla bettet i munnen
remmarna spänner kring skallen

låt bli min litenhet vill jag säga
jag vill vara här
min älskade är en sjöborre
ett hus av fångstarmar
jag stannar här!




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 641 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-10-27 20:44



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Mellan raderna läser jag en funnen längtan !
2017-11-26

  Lars Hedlin
Oerhört fint!
2017-11-04

  Marita Ohlquist VIP
Återigen har du skapat många tänkvärda bilder med din poetiska penna.
2017-10-29

  ULJO
OTROLIGT BRA OCH INSIKTSFULLT
2017-10-28

  Iréne S Räisänen VIP
Fina metaforer och tänkvärt innehåll.
2017-10-28

  Nanna X
en ur-härlig text från djupen!
2017-10-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Som du alltid skriver, en text med många bottnar att fundera över, och en egen härlig originalitet.
2017-10-27

  Bengt H VIP
Det kan vara fågel eller fisk. Men den här texten var mittemellan.
2017-10-27

    ej medlem längre
som ett bildspel i en tunna
där färgerna brinner högt! +
2017-10-27

  i af apa
Tänker på Svanhild, hon kunde svanar; du kan ord som bilder.
2017-10-27

  lodjuret/seglare VIP
En hund eller en katt kan ha varit sjöfågel i sitt förra liv. Att läsa en text som denna ger en annan så många idéer... Om neapolitanska giraffer.
2017-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP