Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solgula under

Hela natten ryter vinden
spränger fram sin vredes sång
Dansar o virvlar natten lång
Som i en galen trans
våldsamt ruskas löv av träd
Kastar de gyllene löv
Runt,
Runt
Lyfter dem högt upp mot skyn
Som om den allsmäktige själv
ville ta sig en titt
På de rubinröda lönnlöv
Som låg på vår gård
Regnet slår mot min ruta
Trummar virvlande marsh
till vindens extatiska dans
När jag så på morgonen
Rastar min hund
Ligger helt stilla
Gyllene gul
Min mössa
Framför min port
Helt torr

Jag ler
känner hur vinden rufsar mitt hår
Tar på min solgula mössa och går




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-28 14:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Helt underbart
ser rufset speglar solen
kram
2017-11-04

    Lars J
Vilken vacker bild denna text målar upp, tack!
2017-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion