Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Provokationer och discokulor



Du ser mig som om du hade rätt
att älska mig
men
du känner inte mig

Det är lätt att vilja stanna i glansen
från en polerad yta
spegla sig i discokulans brickor
dansa hela natten till
pulsen i ett glittrande leende
fattar verkligen
ingen ingen
att det är skådespel
jag älskar dansen lika mycket som du
jag bara vet att
efter blöta kvällar kommer baksmällan
och ignoransen fortsätter vara en
välsignelse
för de som kan festa imorgon och imorgon igen

men jag sitter här
snurrar realismen mellan fingrarna
följer med på ett till glas,
en till dans,
ännu en sista soluppgång på Götaplatsen
insikten ligger och bränner i fickan

Du säger att du bryr dig
du agerar som om du var kär i mig
det provocerar mig att du är så ytlig
det gör mig besviken att
det är så lätt att spela den perfekta framtida flickvännen
och aldrig bli genomskådad







Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-29 01:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel