Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kroppsvård

En löprunda vid sjön
nog åtta kilometer
fysiologisk träning
det är vad det heter

Cykeln den ska pumpas
en tur på smala däck
kilometer blir till mil
när kulmagen ska väck

Att lyfta tunga hantlar
gör kroppen stark
likt träning av kondition
i svårtillgänglig mark

Yoga i alla former
är bra för sargad själ
kalorier förbränns
ett tillstånd ganska väl

Armar uppåt sträck
i vanlig gymnastik
övning för kroppen
enkel men ej unik

En simtur i bassängen
på mage eller rygg
vändningen en volt
behöver ej vara snygg

Mat som ska ätas
med mindre kalorier
tips på recepten
i tidningsskriverier

Magen ska trimmas
i övning med spänst
för dyr peng på gymmet
de gärna står till tjänst

Motion i alla former
för man och kvinna
kondition och styrka
kan utövaren vinna

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 563 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-10-30 09:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Puh.. man blir trött av bara tanken. Snyggt och fartfyllt..
2017-11-01

    ej medlem längre
Sunda krafter
i denna härliga kroppsvård
humor är upplyftande !

2017-10-30

  Eva Helene VIP
Goda råd fint förpackade i diktens form!
2017-10-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Med humor och en gnutta allvar, skriver du om kroppsvård. Man borde ta sig i kragen, det är helt klart!
2017-10-30

    ej medlem längre
Det är bara att träna på. Härligt och befriande med glimten i ögat!
2017-10-30

  Blomma-Stjärna VIP
det gäller att finna på något sätt man gillar - för huvud och lemmar får inte vara alltför länge stilla! - skön text med humor!
2017-10-30

  Ingrid Trolle
Humor och allvar
i en skönt rimmad
blandning.
2017-10-30

  M.Eta
Gäller bara att få till det, kanske går lättare med din humortext i tanken.
2017-10-30

  Marita Ohlquist VIP
Allvar och humor i skön förening!
2017-10-30

  Anya VIP
En hurtig text. Jaa det gäller att hålla igång.
2017-10-30

    ej medlem längre
Fina rim med glimten i ögat. :-)
2017-10-30

    ej medlem längre
En fin text med massor av humor i!
2017-10-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO