Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katalanska flöden

Det flödar av Antoni Gaudis arkitektoniska organism genom hela Barcelona. Från keramikplattornas och mosaiksvängningarnas andning i Park Güell, genom surrealismens och benresternas Casa Milà och Casa Battló, till evighetsbyggets opacitetsväxlingar i Sagrada Familia. Svängda linjer utan symmetrins förutsägbarhet. Med levande känsla för material och ljusspel. Ett annat unikum är Salvador Dalis hemvist i Figueres en och annan timme på tåg. Där i surrealismens högborg skimrar egensinnet i varje vrå. Erinrar titlarna ”The Happy Horse”, ”The Path of The Enigma” och ”Palace of wind." Och slutligen åter i Barcelona glider vi linbana till Montjuïc, 173 meter över Medelhavet. Hänförda över utsikten från kastellet vänder vi åter till gamla Svedala.




Prosa av BenGust VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-29 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP