Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Relektion efter dagens förmiddagsgudstjänst i Bäckbykyrkan. Tillägnas de som är mogna för detta budskap. Bild av Rolf Freyzon över Skype.


Gud valde ut det som är dåraktigt i världens ögon.


"Syskon, tänk på hur det var när ni själva blev kallade. Det var inte många av er som mänskligt sett räknades som visa, inte många som hade inflytande eller kom från en fin familj. Nej, Gud valde ut det som är dåraktigt i världens ögon, för att de visa skulle få skämmas. Det som har låg status och som världen ser ned på, det som inte är något, det utvalde Gud, för att göra om intet det som anses vara något, för att ingen ska kunna skryta inför Gud" 1 Kor.1:25-29 (Nya bibelöversättningen)


En kvinna från Chile

kom till mig vid fikat

i min hemkyrka idag


Hon undrade om jag

kunde tänka mig

att skriva om

min omvändelse

vid tio års ålder


i en tidskrift

för präster

i Chile i ord och bild


Hon hade hört om

min berättelse vid

en kvinnofrukost


Uppriktigt sagt

trodde jag att

mitt liv var slut


svag till hälsan

som jag varit

sista året


Men Gud hade

andra planer

märker jag

steg för steg


Jag har fullt upp

i Guds rike att

tjäna i det Gud

leder mig in i

stund för stund

och dag för dag


ibland är jag bara stilla

i Hans hand och väntar


och min Uppdragsgivare

blir glad när jag ger Honom

ögonblickets gåva först av allt

varje ny dag som Han ger mig


Detta nya tillstånd är det största

och bästa som hänt mig i livet

efter en hård fostran genom lidande


Jag är förvånad över den tid det tagit

för Gud att forma mig efter sin vilja


men då det väl hänt

är det det bästa som hänt mig


Min omvändelse:https://www.poeter.se/Las+Text?textId=622940




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 687 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-10-29 15:52



Bookmark and Share


  Niliboy
Vem vet den utmätta tiden då jag känner mig svag å samtidigt är stark, nä vi har inte så bråttom,, livet skall vara långt å levande, å hjälp oss att förtrösta!
2017-11-01

  Ess VIP
härligt, glad här för dig<3
2017-10-31

  Eva Helene VIP
Starkt att aldrig ge upp och skönt då att få vara med om belöningen!
2017-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP