Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegelbilder

i dina ögon ser jag allt jag vill se
men jag undrar om det är dina ögon eller min spegelbild i dem

trampa trampa
jag kommer inte vidare
jag har stått och stampat på dig sen vi först träffades
och mina ben börjar bli trötta

dina händer former vokaler
långa och korta
men det är upp till mig att fylla i konsonanterna
när jag flätar dina fingrar med mina

jag tittar upp mot en stjärnhimmel gjord av glöd
och jag ser samma sak när jag tittar ner igen
glöden från din cigarett lyser inte bara upp balkongen
den lyser också upp ditt leende

i ditt hjärta känner jag allt jag vill känna
och jag undrar -
när det dunkar så -
är det för att din puls slår i takt med min
som jag älskar dig?

och allra sist innan jag somnar
frågar jag mig själv -
om det ens spelar någon roll om jag älskar dina ögon för att de är dina
eller för spegelbilden i dem
för jag älskar dig
och det är det jag ser i dina ögon
innan jag somnar
och när jag vaknar igen




Fri vers (Fri form) av Lättpåverkad
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-29 22:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lättpåverkad
Lättpåverkad