Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åskovädret


Blåsten bedarrade,
lugnet la sig över markerna
och så kom det tillslut
det fruktade åskovädret.
Länge hördes dovt muller på avstånd
och fler och fler mörka moln anlände
tills en gråsvart hotfull molnmassa
säckade igen hela himlen.
Svalorna flög i full aktivitet och den
kvava värmen var tryckande.
Insekterna verkade uppretade, flugor
och bromsar surrade omkring mig.
Men så kom dom första regndropparna,
dom första tunga dropparna som
snabbt skulle gå över i skyfall
med blixt och dunder.
Temperaturen sjönk, livet stannade upp,
höll andan, försvann.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 406 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-30 12:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
o så vackert du skildrar då kylan nalkas Tack jag fått läsa :)
2017-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark