Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÄMNAREN

HÄMNAREN
.

Du, Du, Du dödade
Med Din förtvivlan
för någonstans hade Du lärt att
Livet ska vara gott, och
alla
att alla Vi skulle vara sanna
och goda med varandra.
.

Du dödade
Med Din förtvivlan
de som inte trodde som Du
på det sanna och goda …
.

Med Dina tankar
avrättade Du dem
och hämnden
och hämnden
fick Dig att njuta
som de …
precis som de
som våldtog godheten.
.

Din upprättelse
då förtvivlan intar
hämndens skepnad
var kort:
Rus av svart adrenalin,
modfylld med Ditt lilla vapen.
.

Och när alla ligger döda
I blodbadet ur Din fantasi
Ser Du Din mor,
Du ser Din syster
och bror
hur de döende blöder
.

Du ser:
Kvar är Din far,
Han ber:
- Gör slut på det! Min son tag mig med,
så jag får vara med de jag älskar ..
.

Mer förtvivlad än förtvivlad svarar Du:
- Men jag sköt ju på fienden!!
.

- Nej min son, Du sköt på oss alla, se hur Dina älskade blöder.
.

- Jag sköt inte på Er! Älskade, inte på Er!!!
De jag hatar är ju grymma.
.

- Min son: Vi är ett folk, på en jord.
Skjuter Du en med hämndens kula,
skjuter Du även sår på allt Du älskar
och allt som en gång levde blir dött.
Men?
Älskar Du, hedrar Du det som blivit fött.
Vi är alla barn av en mor.
Du var en gång:
Barn av Din mor
.
För vem kan Kärleken bli för stor?
Fyller Du vapnet med förlåtelse
eller gömmer Du Dig bakom
en sköld med skuld?
.

Du dödade med Din förtvivlan
Dem Du älskar, men mest avrättade
Du Dig själv.
.

Gå i Frid
R.I.P
/Pappa, Mamma, Barn
© DominiQue
.

BILD:
Studies of the Fetus in the Womb
Leonardo da Vinci 1510–1512/13

Text ur Da Vincisviten av
© DominiQue NVC Costa
30 oktober Rättvägens år 2017 efter.Kr

 

 

____________________________________

VARMT TACK OM DU LÄSER OCH APPLÅDERAR, FEEDBACKAR OCH BOKMÄRKER - Lovelight till mina SkrivarVänner och läsare.
JAG TACKAR ÖPPET HÄR I TRÅD, EJ I MAIL, LÄS GÄRNA MER:
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2043121

 

#revenge #vendetta #våld #förtvivlan #våldfödervåld #mor #avrättar #mamma #metoo #pappa #barn #livmoder #davinci #hämnd #blodtörst #DominiQueNVCCosta #författarinna #vapen #älskar #skuld #förlåter #enjord #ettfolk
#dikt #dialog #drama #våldtäkt #youtoo #rip #frid




Fri vers (Fri form) av DominiQueen
Läst 500 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-30 18:40



Bookmark and Share


  S-E Forslin/same
<3 Genomvävd av solens värmande godhet, intelligent som skaparen av liv, eremit som bergens högsta toppar, fyllande blick och utstrålning med livets ansamlade skönhet, tydligt förärad av milda makter kärlekens tårfyllda källa, ämnad att låta hjärtat sålla lyckotårar ur källans djup och sitt väsen att dem fördela till av livet tyngst drabbade, ty lidandet är konstnären som väver vackraste själars synlighet. Hennes namn är DominiQue Nvc Costa.<3
2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen