Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kristofferlegenden


Kristoffer

Kristoffer
bär en pojke
över livets
strida flod

gossens tyngd
överraskar
i det strömma vattnet

med uppbådande
av alla sina krafter
orkar den starka mannen
nätt och jämt

hela vägen
ända fram
till flodens
andra strand

Kristoffers namn
är hans identitet

Kristusbärare

kärlekens gåva
är kärlekens uppdrag

det avgörande
är inte mängden
stordåd
och hjälteinsatser

det avgörande är
att det finns starka
och svaga människor

som svarar på frågan
vem är du
med ett enda ord

kärlek

jag är kärlek
är inte ett löfte
att vara
allt igenom god

men en identitet
att ha sitt hem
i kärleken

dess gåva
är dess uppdrag
som är jag




Fri vers av Petter Wingren
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-30 22:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren