Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inom ramarna




Arma Madonna
Vad läser du i
Min blick?

Det vet du ju ej!
Så ingenting

Men jag avläser
Dig och tänker på

Om det är betungande
Att vara avläst bara
som en bild från så
mångas känslor
Förhoppningar och
Längtan.

Kanske klarar du det
För att du är vår Madonna

Och kanske hade du en egen
Madonna som du gick och bar
på nu beundrad och infasad i en
Helig ikonbild.

Sån tur att du finns heliga freds
Älskande Madonna inom oss alla.

Men på den andra sidan

Där måste hon kvinnan,bekämpas
Tystas, osynliggöras och gömmas/
glömmas bort med svarta kläder

Så våldet fundamentalister kan
Fortsätta att styra i skräck rädsla
Och med hat som färdbränsle

Kära Madonna jag bär din hoppfulla
bild inom mig utan att behöva bli
kallad för en trist feminist!




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-31 00:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP