Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I allhelgonatiid


Alltet

Det finns ett land
som kallas alltet

det finns inget land
som kallas alltet

där någon har
hela perspektivet
och alla perspektiv

vilken någon?
vilka perspektiv?

alla som bor
i det landet

du fantiserar

ser allt i alltet
ur samma perspektiv

hittepå en saga

låt oss kalla denna någon
för gud

varför inte tomten
eller trollet tryggve?

gud är i alltet
alla perspektiv
klarsyn
och den som ser allt klart

och rödluvan och vargen

alla i alltet
ser i samma klarsyn
ur alla perspektiv
med guds blick

enpartistat vackert

samtidigt har alla
i alltet sin egen
inre sköra skärva
som passar in
i allas
gemensamma bild
av alltet

sluta med
din hemmagjorda filosofi

för gud finns bara liv
för gud är allt och alla
i alltet levande

när ska vi fika?

för gud
och för alla i alltet
finns ingen död
utom som ett perspektiv
på kärlek

ska du ha en kopp kaffe?
sluta och giddra

just nu brast fördämningarna
och alltet är här
det finns ingen död

du om det är nått som finns
ja det enda riktigt säkra
är döden

just nu hörde jag dig säga
ja det enda riktigt säkra
är livet

då får du lyssna lite bättre
och giddra lite mindre
ska du ha mjölk i kaffet?

"Gud är inte en gud för döda utan för levande, ty för honom är alla levande.” Luk 20:38




Fri vers av Petter Wingren
Läst 236 gånger
Publicerad 2017-10-31 06:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren