Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På Kafé Smulan i Brösarp 30 oktober 2017 klocka 1503 - 1557.


En stund i livet

På Kafé Smulan i Brösarp strömmade ELO ur Wurlitzerns högtalare. Mr Blue Sky. En familj bestående av föräldrar och två söner, en strax före och en i tonåren, var i färd med de sista skedarna av dagens soppa, potatissoppa med purjolök.

Wurlitzern tystnade men laddades om med en Phul Collins-låt, vars titel jag aldrig kan komma ihåg.

På väg från kaffehörnan med två muggar halvljummet kaffe såg jag Ystads Allehanda på ett av borden. Dagens nummer. 

På framsidan kunde vi läsa om en dräktig sugga som rymt från en gård utanför Skåne-Tranås och blivit påkörd av en buss. 

Frallorna till kaffet var lite mjöliga. Osten hade krullat sig.

Familjen reste sig från hörnan mitt emot. Musiken hade tystnat. Fadern var lätt flintskallig men ej gråhårig. Han såg ut att heta Kenneth. Med h. De gick ut och satte sig i Volvon. Åkte iväg.

Nu var det bara vi kvar. Jag dukade av och lade allehandan på tidningshyllan. Wurlitzern stod tyst.

 

Jag kunde inte låta bli att sätta på ELOs Hold on Tight to Your Dream.




Prosa (Kortnovell) av Algotezza VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-31 18:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En Napoleonbakelse kunde ha blivit vittne till detta. Så var inte fallet. Men ELO är inte illa de heller. Som kompensation. Annars duger även ledmotivet till Filmen 'Deliverence' eller 'Turkey Chase' av Bob Dylan, på en jukebox i ett fik i Gnesta fyrtio år tidigare.ä
2017-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP