Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tacksam

jag känner mig så tacksam

och glad

nu när kylan börjar komma

ha det varmt och skönt i min lägenhet

inte som en gång i tiden

ta såg yxa och en kälke

ta mig ut i skogen

för att hitta några pinnar

att kunna ta hem

såga itu

bära in 

för att få värme i huset

om det hände en gång

tyvärr var det likadant

varje år

försöka få något att elda med

så vi slapp frysa

om det bara var ett ställe  

i huset

där det behövdes elda 

för att få värme

det var flera

källaren behövde värme

när det började bli 15 grader kallt

kök och vardagsrum

där eldade jag hela dagarna

från morgon till kväll

i dom två sovrummen

på andra våningen

behövdes värme

från tidig eftermiddag

tills dess barnen gick för att sova

det värsta var att gå i den kalla farstun

uppför trappan

där det bara fanns en lysknapp

att tända utan för sovrumsdörren

barnen sprang fort för att komma in i värmen

krypa ner i sängen

och dra täcket över sig

jag är glad och tacksam

att mina tre söner fått det bra

ha det varmt och skönt

inte behöva frysa i sina hus

när vinden yr runt husknuten

tacksam att jag också fått det bra

ha det varmt och skönt

inte behöva tänka 

kommer veden att räcka några dagar

eller måste jag ut

söka efter något att elda med

det är så underbart att komma hem numera

känna värmen 

när jag stängt dörren

ingen kan förstå hur vi hade det

för 20 år sedan

jag berättade aldrig

ingen frågade

nu kan jag berätta hur det kan vara

hos människor

alla tror har det så bra

men när dörren stängs

är det ingen som vet

hur månniskorna

som bor där har det

 

anits 31 oktober 2017

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-10-31 20:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är gott att slippa frysa...det var nog inte alltid så lätt förr...
2017-11-12

    ej medlem längre
Gott att det blir förändring till något bättre ibland!
2017-11-02

  aol
Tack vännen för att du delar med dej av din berättelse,
2017-11-01

  Niliboy
Tack så hjärtligt för dina fina ord om att också känna tacksamhet!
2017-11-01

  Anya VIP
Starkt om hur en del har det. Gripande berättat. Att känna tacksamhet är en stor gåva.
2017-11-01

  ULJO
Berörande din berättelse
2017-11-01

    ej medlem längre
Jo, gott ha det varmt! Lite igenkänning i din text...
2017-11-01

  Bibbi VIP
Tack för Din berättelse!
2017-11-01

  tom boreland
jag vet rusa ner för vindstrappan genom en vind med frost ,och in i köket med spisvärme, men jag har fortfarande eldningen, men i år har jag gott om torr ved
2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP