Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fri passionerad - pensionär

äntligen -
mina timmar är mina
vindens sus
ljusets uppgång och fall
är mer än intressant
att lära känna
och när jag betraktar
naturen som den visar sig
kanske vill jag måla
eller orda något
eller blott och bart
fundera
på nästa drag
kanske det är dags att laga mat
men inget jäkt -
ingen annan deadline
än den som mig behagar!

ja, ja, jag vet
döden kommer
som den har rätt till
men det är blott
en enda gång
och då är inte jag med
då är jag puts väck
precis som det ska va´!

att göra -
eller inte göra
det är den delikata fråga
som det är mitt ansvar att besvara
varje dag

vad som är viktigt
ger goda energier
jag detta klarar att känna
kan bestämma
nästan meddetsamma
om inte magkänslan fallerar
- men då tar jag gärna en siesta
helst i min älskades armar!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-10-31 21:01



Bookmark and Share


  Anya VIP
Levnadsglatt och klokt om att ta livet som det kommer. Härligt att ha den där magkänslan över vad man behöver. Tyvärr saknar jag den.
2017-11-04

  Lars Hedlin
Gillas mycket :)
2017-11-04

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text som sprudlar av liv!
2017-11-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Livet som pensionär är underskattat! Precis, som du så klokt skriver, nu börjar livet på egna villkor. Bara att njuta! Allt kostar inte.
2017-11-01

  ULJO
Härligt
2017-11-01

    ej medlem längre
Orden tar jag till mig som kloka sunda livsregler - du och din inre styrka är vägledare och inspiration. Tack.
2017-11-01

  Rise Little One
Frihet i högsta grad, en livstid som jag ser framemot.
2017-11-01

  Peter Stjerngrim VIP
Grattis!
2017-10-31

    ej medlem längre
Finalen är riktigt bra. ;-)
2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP