Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Reflektioner kring tidens slingrande gång med avseende på dess luktdimension


Livets doftrike

När höstens färg- och doftrikedom kulminerat

och björk, alm, lind, asp, kastanj,

hassel, fläder och gullregn

åter står nakna

i decembers kyliga omfamning,

går naturen in i

vinterdrömmens luktlöshet,

och blott julfirandets

alla eteriska traditoner

påminner oss

om tillvarons

svunna doftrike.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-11-02 04:27



Bookmark and Share


  aol
Så tilltalande sann dikt , tycker om
2017-11-05

  BenGust VIP
Sinnena spelar med. Autencitet är påtaglig vid nämnandet av svunna färg- och doft sensationer.
2017-11-02

  lodjuret/seglare VIP
Allergikers uppfyllelse går i dröm. Hästhov synas i dess söm.
Skrivandet gör nya avtryck i Siv bok.
Albin gör sina övningar i o vara klok.
Tillsammans lägga de vantarna på framtids töm.
2017-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP